Wat zijn de verschillen tussen Google Analytics & Criteo's attributie model?

Multi-Channel Attribution/Assisted Conversie Value

Veel adverteerders gebruiken Google Analytics, die op basis van een laatste klik, voor rapportage rapporteert. Het is echter waardevol om meerkanalige toeschrijving te onderzoeken, om de ondersteunde conversiewaarde van uw marketingkanalen te begrijpen.

Assisted Conversion

De waarde voor ondersteunde conversies van een kanaal telt alle conversies waarbij dat kanaal betrokken was, maar was niet de laatste interactie.

Hoe hoger de waarde, hoe meer het kanaal de verkoop en conversies heeft ondersteund.

Zie de kolom Assisted/Last Click or Direct Conversions en hoe de verschillende kanalen hier presteren. Retargeting voorbeeld:

• Criteo = 2,66

Hoe de ondersteunde conversies in Google Analytics kunt bekijken

1. Klik in het hoofd GA-dashboard op Conversions
  2. Open het menu Multi-Channel Funnels
  3. Klik op de ondersteunde conversies (de gegevens zullen veranderen)
  4. Verander het conversie type naar enkel E-commerce

Scroll naar beneden om deze gegevens bekijken via Source/Medium – u vindt deze onder Primary Dimension