Wat zijn de verschillen tussen Google Analytics & Criteo's attributie model?

Multi-Channel Attribution/Assisted Conversie Value

Veel adverteerders gebruiken Google Analytics voor hun rapportering, wat voornamelijk op basis van de last-click rapporteert.  Gezien retargeting een aanvullend kanaal is aan de complete marketing mix (en niet een uitsluitende last-click oplossing), raden we altijd aan om te kijken naar een multi-channel attributie model en de geassisteerde conversiewaarde van uw marketingkanalen.

Assisted Conversion

De assisted conversions voor een bepaald kanaal, telt alle conversies waarin dat kanaal een niet-laatste interactie was. De waarde van de geassisteerde conversies is de totale waarde van al deze geassocieerde conversies.  Het ratio van deze waarde t.o.v. de waarde van alle last-click conversies voor dit kanaal, geeft aan in welke mate een kanaal bijdraagt aan het totale aantal conversies.

Des te meer deze ratio de 1 overschrijdt, des te meer het kanaal de verkoop en conversies assisteert. Deze metric geeft aan waarom het analyseren van de geassisteerde conversies belangrijk is bij het meten van het succes van uw retargeting campagne.

Zie de kolom Assisted/Last Click or Direct Conversions en hoe de verschillende kanalen hier presteren. Retargeting voorbeeld:

• Criteo = 2,66

Hoe u conversies in Google Analytics kunt bekijken (GA)

1. Klik in het hoofd GA-dashboard op Conversions
  2. Open het menu Multi-Channel Funnels
  3. Klik op Assisted Conversions – de gegevens aan de rechter kant zullen veranderen
  4. Verander het conversie type naar enkel E-commerce
  5. Scroll naar beneden om deze gegevens bekijken via Source/Medium – u vindt deze onder Primary Dimension

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met acceleratebenelux@criteo.com